Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesir'de deve güreşi heyecanı

Balıkesir

Balıkesir Karesi Belediyesi'nin organize ettiği Karesi Deve Güreşlerine halk yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesir Karesi Belediyesi’nin organize ettiği Karesi Deve Güreşlerine halk yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un da izlediği deve güreşlerini 15 bin Balıkesir’li büyük bir heyecanla seyretti.

Sanatçı Mustafa Keser’in şarkılarıyla renk kattığı etkinlikte 150 civarında deve arenada boy gösterdi.

Karesi Belediyesi’nin bu yıl ilk defa düzenlediği “Karesi Deve Güreşleri” vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Karesi Deve Güreşlerini Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, daire müdürleri ile 15 bine yakın vatandaş katıldı.

Yeni Sanayi Sitesi 3. Kapıda özel hazırlanan arenada boy gösteren yaklaşık 150 devenin güreş müsabakaları adeta nefes kesti. Karesi Deve Güreşleri etkinliği 2 gün sürdü. İlk gün Karesi ilçe merkezinde mehter takımı ve halk oyunu gösterileri, fotoğraf sergisi, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Paşa Cami önünde oluşturulan bedesten alanında başlayan yürüyüş Karesi Belediyesinde sona erdi.

Karesi Güreşlerinin ikinci günü ise güreş müsabakaları yapıldı. Sabah 10:00 başlayan törende yine mehter ve halk oyunları gösterileri yapıldı, dua ve kurban kesiminin ardından güreşlere geçildi. Ünlü sanatçı Mustafa Keser de güreş arenasında sahne alıp sevilen şarkılarını seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ünlü sanatçı Mustafa Keser’e bir çiçek verdi. Daha sonra heyecanla devam eden deve güreşlerinde kupa güreşlerine geçildi. Nihayetinde kazanan develerin kupaları verildi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ile birlikte 7 kupa güreşlerde üstün başarı göstererek kazanan develerin sahiplerine teslim edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye kupasını kazanan Burhaniye ilçesinden El Bombası adlı devenin sahibine kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verdi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da birinciliği paylaşan Ali Efe ve Yağcı isimli develerin kupasını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Deve Güreşlerini düzenleyen ve başarılı bir organizasyon gerçekleştiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı kutladı. Başkan Uğur daha sonra beraberindekilerle güreş bölgesinde kurulan Yörük çadırlarını ziyaret etti. Başkan Uğur kendisine büyük ilgi gösteren gençler ve diğer vatandaşlarla selamlaşıp sohbet etti. Gün boyu devam eden güreşler vatandaşların büyük takdirini topladı.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli